Zal ik me even voorstellen? Ik ben Jannos

Ik heb een fascinatie voor de manier waarop het leven zich door de mens heen manifesteert en hoe de mens invloed uitoefent op het leven. Dit biedt een voortdurende bron van inspiratie waarbij acteren en werken met mensen hand in hand gaan.

Toneelspelen en beeldend werken waren al op de lagere school mijn favoriete bezigheden. De inspiratie hiervoor kwam duidelijk van mijn ouders. Moeder speelde poppentheater en vader was docent houtbewerking.

Na het propedeuse jaar Creatieve Therapie aan de HvU, stapte ik over naar het Johan Borghman College en haalde in 2004 mijn diploma als energetisch therapeut.

Tijdens deze opleiding richtte ik me op de invloed van creativiteit op het genezend vermogen van de mens.

Na een paar jaar decorbouw, theatertechniek en enige jaren praktijkervaring als energetisch therapeut, verschoof mijn aandacht meer richting theater.

In 2006 richtte ik theaterbureau Bureau Prometheus op.

Om meer met mijn passie voor theater te kunnen ondernemen startte ik in 2007 met de deeltijdopleiding Docent Theater aan de Fontys Hogeschool in Tilburg.

In 2008 stapte ik over naar Meisner Acteer opleiding in Den Bosch, gecombineerd met de Performing Expression Technique (PET) en de Williamson Movement Technique. Tijdens mijn eerste ervaringen met deze Acteermethode wist ik: “Dit is mijn weg, het is me op het lijf geschreven.”

In het bedrijfsleven werk ik als trainingsacteur en wordt ingezet bij assessments en rollenspellen.

Met mijn therapeutische achtergrond en met het medium theater als mijn belangrijkste tool, maak ik trainingen en coach mensen om hun (werkende) leven vorm te geven. Daarbij pas ik praktische (psycho)drama technieken toe.

chen